Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Поглъщащият дебютен албум на Фредрика Стал - A Fraction Of You. Младата вокалистка взима участие в създаването на всички песни

След като миналата година ви представихме новия албум на Фредрика Стал Off To Dance, сега ви връщаме към първите звукозаписи на шведската певица с "бонбонен" глас. Тя прави дебюта си през 2006 г. с проекта A Fraction Of You. Работата си по този компактдиск Фредрика започва, когато е 18-годишна. Нужни са й 4 години, за да го завърши, но резултатът дава много ясна представа за фината и елегантна природа на Стал.

A Fraction Of You е израз на две големи любови на Фредрика Стал - джаз музиката и богатството на френската култура. Стал е отраснала във Франция и не случайно няколко от песните в проекта са записани на френски език. Стал участва в създаването на всички композиции, а две от тях пише сама. Аранжиментите са дело на известния американски пианист Том Макклан, който сформира група специално за вокалистката и й помага да подпише първия си голям договор с френския клон на Sony BMG - Vogue Records.

A Fraction Of You не е спонтанен албум (работата по него отнема 4 години), но пък за сметка на това е пропит от любопитството, младежката енергия и свежото звучене на Фредрика Стал. Както и преди е ставало дума, най-силното оръжие на Стал е нейният специфичен глас, който в този албум създава усещане за тайнственост и приказност. В отделните записи певицата звучи закачливо, женствено или невинно като дете, но като цяло усещането е за музика, която те поглъща.

Дата на издаване: 22 март 2006 г.

  •  A Fraction Of You на Фредрика Стал е с премиера в ефира на Джаз ФМ в сряда в предаванията "Джаз ден" и "Следобедни импровизации".
Подобни