Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Следобедни импровизации

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Прегръщащият глас на любовта в Now на Дион Уорик

Сърцето и душата на Дион Уорик са любов – чувство, към което инстинктивно се стремим, на което тя придава форма с песен. Любовта на Дион Уорик, с която са били прегърнати поколения нейни почитатели през този половин век отдаденост на публиката, звучи мъдро и спокойно в новия й албум Now. Преживяла много, нейната опора е единствено любовта.

Всеки албум, посветен на годишнина от началото на кариерата, е натоварен със специално значение от неговите създатели. Обикновено той подчертава майсторството, натрупано през годините, друг път в него артистите истински се освобождават и създават музиката, която винаги ги е вълнувала, но поради определени маркетингови съображения не са си позволявали да изпълняват, трети празнуват с приятели, а Дион Уорик споделя любовта като чувството, което може да ни преведе през всички изпитания на живота – и да ни спаси.

Заглавието „Сега” и прекрасната обложка с двете лица – на младостта и старостта, ни приканват да чуем преживяното в достигането на житейска зрялост, в което опора е била именно силата на любовта. Сега Дион Уорик е на 72 г., половин век събирала възторга на почитателите си, изразяващ се и в многомилионни продажби, и на критиците, признали й таланта с присъждането на пет награди „Грами“. Себе си тя разкрива и в автобиография, и със сърцераздирателни признания в редица интервюта, в които е откровена както за удоволствието, така и за болката, за да изпее, че „все още отговорът е любовта”.

Докоснало човешката душа с музика, благото сърце на Дион Уорик раздава щедрост и в усилията за изграждане на по-добро общество. Тя е един от активистите в борбата срещу СПИН, 3 милиона долара в която влага от приходите на една-единствена песен That"s What Friends Are For, записана с Гледис Найт, Стиви Уондър и Елтън Джон.

Дион Уорик добре познава добрите и лошите моменти в живота. Звезда с милиони продадени албуми, пяла за за шестцифрени хонорари на вечер, днес тя е обявила банкрут заради данъчни задължения за 10 милиона долара, които не може да изплати, живее в къща под наем, а от модните й аксесоари са останали две кожени палта и два чифта диамантени обеци. Тя преживя и тежка семейна болка – след като години наред се бори да помогне на братовчедка си Уитни Хюстън, миналата година я изгуби. С добро сърце и светла душа и преди, и сега Дион Уорик ни прикани да чуем призива на любовта, защото само с нея можем да намерим смисъла в живота.

За да направим това, Дион Уорик ни представя с топлота заедно с легендарния авторски тандем Бърт Бакара и Хал Дейвид, чието откритие е, 12 техни песни – популярни, по-малко известни и четири нови. Албумът отбелязва 50-та годишнина от първия сингъл на певицата в „Билборд” – Don"t Make Me Over. Продуцент е друг човек, който винаги е бил до нея – Фил Рамоун. Обичта на Дион към сина й Деймън Елиът, на когото тя разкри хоризонтите в професионалния път, тук разцъфтява във вълшебния дует I Say A Little Prayer.

Дата на издаване: 6 ноември 2012 г. от Blue Horizon Venture

Подобни