Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Jazz FM хитове

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Преливащата от щастие Бебел Жилберто

За почитателите на Бебел Жилберто музиката й винаги е красива, нежна и много чувствена. Този път обаче кралицата на боса нова е още по-въздействаща в албума си "All In One", който бележи дебюта й за Verve Records. В своя уебсайт Бебел е изключително откровена и признава, че обича и е обичана в момента - това е причината новият й проект да бъде толкова личен и вдъхновен. "Вярвам, че, когато се чувстваш обичан, това ти помага да правиш музика, особено когато правиш музика заедно с човека, когото обичаш. Никога не ми се е случвало подобно нещо в живота. Беше невероятно" - споделя Бебел.

Песните в "All In One" са записани в домашното студио на Жилберто и голяма част от тях са изпълнени на родния й език - португалски. Сред артистите, оставили отпечатък върху проекта, са Карлиньос Браун, Диди Гутман, Марк Ронсън, Джон Кинг, внукът на Антонио Карлос Жобим - Даниел Жобим. "All In One" великолепно съчетава кавърверсии и оригинални композиции.

От понеделник в ефира на Джаз ФМ като "Сингъл на седмицата" слушаме Бебел Жиберто с интерпретацията на песента на Боб Марли "Sun Is Shining". Композицията доказва думите на Бебел, според които записите в албума са отражение на това къде се намира тя в момента, а тук безспорно става въпрос за едно много щастливо място.

Дата на издаване: 29 септември 2009 г.

Подобни