Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Следобедни импровизации

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Просто и ясно - My Name Is Billie Holiday на Виктор Лазло

Били Холидей - драматична, вдъхновяваща, винаги отворена страница в историята на музиката. Трибюти за Били Холидей винаги ще има, а едно от най-новите посвещения е албумът на Виктор Лазло My Name Is Billie Holiday.

Виктор Лазло е творческият псевдоним на френската певица Соня Дроние. Нейният продуцент я кръщава на герой от филмовата класика "Казабланка". Кариерата на Виктор Лазло набира скорост в средата на 80-те години с френскоезичната версия на Cry Me a River, следват хитов дует с Джеймс Инграм и поредица от албуми, еднакво добре приети от публиката и критиката. През 2012 г. Виктор Лазло издаде новия си компактдиск My Name Is Billie Holiday, в който интерпретира 15 емблематични песни от репертоара на великата Били Холидей.

Виктор Лазло е известна със своето чувствено звучене и то много отчетливо се откроява в целия албум. Липсва силният драматизъм, така характерен за Били Холидей, но сравненията в случая са излишни, защото никой не би могъл да изпълни песните на Холидей по нейния начин. Виктор Лазло дава много от себе си и разкрива нова дълбочина в прочита на вечни теми като My Man, Good Morning Heartache, Strange Fruit и др. Една от песните в албума - Georgia On My Mind - е виртуален дует на Виктор Лазло с Били Холидей, който за пореден път ни припомня колко важна е приемствеността в музиката.

Дата на издаване: 1 януари 2012 г.

Подобни