Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Пътешествие в света и живота на жената – If You Knew Her утвърди Зара Макфарлън като нов влиятелен артист в джаз музиката

Песните, които Зара Макфарлън е написала за новия си албум If You Knew Her, са нестандартни, самобитни и впечатляващи със своята оригиналност. В тях се усещат различни музикални влияния – от духовния джаз на саксофониста Фароа Сандърс, през реге, до соул и поп; долавят се класически джаз мотиви и модерни соул детайли. И в свиренето, и в пеенето се чуват повтарящи се ритмични фигури, които напомнят мантри, но са поставени в съвсем различен интонационен и хармоничен контекст. По описанието на Зара Макфарлън, песните в албума й If You Knew Her – втори в дискографията й, представляват пътешествие в света и живота на жената.

В албума If You Knew Her на младата британска певица от ямайски произход участват много силни музиканти, като освен класическото джаз трио – пиано, бас и ударни, звучат и интелигентните сола на саксофониста Бринкър Голдинг. В центъра на цялата изразителна и колоритна музика е гласът на Зара Макфалан, а тя притежава големи вокални възможности. Фразирането й е модерно в съчетание с тъмнокожа бленда, соул елементи и джаз в чистия му вид.

Дата на издаване: 20 януари 2014 г. от Brownswood Recordings

  • Песни от If You Knew Her на Зара Макфарлън слушаме премиерно в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” днес. Албумът е акцент на Singin’ & Swingin’.
Подобни