Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

"Radio Music Society" - финесът и великолепието, които очакваме от Есперанца Сполдинг

Очакванията към Есперанца Сполдинг, особено след успехите й през изминалата година (не може да не споменем наградата "Грами" в категорията за "Най-добър нов артист"), стават все по-големи. Най-приятният момент е, че Есперанца успява да ги оправдае с финеса и лекотата на завършен артист. Доказателството - албумът "Radio Music Society", който ще се появи официално на пазара на 20 март, но вече имаше своята премиера в ефира на Джаз ФМ.

Есперанца Сполдинг е пълна с нови идеи, не се страхува да експериментира и прави нещата със завидна доза увереност. Това превръща "Radio Music Society" в истинско удоволствие, в албум, който прелива от емоции, истории, светове и послания. Сполдинг е автор на 10 от общо 12-те песни в проекта. Двете кавърверсии са базирани на класики на Стиви Уондър  ("I Cant Help It") и Уейн Шортър ("Endangered Species"). За великолепието на албума допринася цял отбор от звезди, сред които Джо Ловано, Джак ДеДжонет, Лала Хатуей, Лени Стърн, Тери Лин Карингтън, Гретчен Парлато, Били Харт, Кю-Тип и др.

"Radio Music Society" не се нуждае от твърде голяма "интелектуална дисекция", защото, както посочва самата Есперанца Сполдинг: "Анализите и обясненията не правят изкуството по-ценно." Остава ни най-добрият възможен избор - емоционалното пътешествие.

Дата на издаване: 20 март 2012 г.

Подобни