Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Рамзи Луис със съвременнен поглед към миналото

След повече от 80 албума, 7 от тях със златен статус по продажби и три награди "Грами" легендарният пианист Рамзи Луис, чиято кариера набира скорост през 70-те години на миналия век, се завърна към миналото по един елегантен начин в новия си компактдиск Ramsey Taking Another Look. Проектът включва общо 10 композиции и вдъхва нов живот на класики като Living For The City на Стиви Уондър и Sun Goddess - големият хит, който Рамзи и създателят на Earth, Wind & Fire - Морис Уайт, записват през 1974 г. Песента покорява класациите в различни стилове и се превръща в свидетелство за своето време.

Има два ъгъла, от които можем да погледнем на новия албум на Рамзи Луис. Единият е с отворени сетива - като хора, които не са съвсем наясно с хилядите нишки, преплитащи се в забележителната кариера на пианиста. Този подход неминуемо ще ни доведе до втория начин, по който ще искаме да чуем албума - да се разровим в архивите и да осъзнаем колко малко всъщност знаем и колко е важно да познаваме историята, защото без корените няма настояще.

Независимо от подхода за слушане, който ще изберем, няма как да не ни доставят удоволствие записите в Ramsey Taking Another Look. В албума пианиста се насочва към електронното звучене, свирейки заедно със своята Electric Band. Групата включва Майк Логан (клавишни), Хенри Джонсън (китара), Чарлс Хийт (барабани) и Джошуа Рамос (перкусии).

Дата на издаване: 20 септември 2011 г.

Подобни