Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Разказвачът на истории Майк Кемпбъл – вокалният педагог на Холивуд изработва фразата си до съвършенство в песните от албума I Love You In Three Quarter Time

Новият албум на американския джаз певец Майк Кемпбъл I Love You In Three Quarter Time представлява разнообразна колекция от джаз пиеси, някои от които доста познати – Round Midnight, Never Let Me Go, Estate, както и негови оригинални композиции. Част от записите в албума са издадени за първи път още през 1982 г. от Palo Alto Records и веднага се появява много добър отзвук от музикалната критика, а сред най-добрите рецензии е тази на прословутия джаз коментатор Ленард Федър. В новото издание са добавени още песни, които са специално записани за албума и сега слушаме за първи път. В I Love You In Three Quarter Time Майк Кемпбъл разгръща своя еластичен и ловък глас с характерния си лек тон, изпят без напън. А фразата му е типично джазова – синкопирана, суингирана и нестандартна.

Две от най-силните страни на Майк Кемпбъл са умението му да интерпретира балади и ярко изразеното му отношение към текста на песните. Самият той споделя, че текстът на песента е изключително важен за него, затова той се възприема по-скоро като разказвач на истории, отколкото просто като певец.

Майк Кемпбъл е известен и с това, че е един от най-добрите съвременни американски вокални педагози – директор е на певческата програма към Консерваторията в Холивуд. Може би и заради това в техническо отношение вокалните му изпълнения са изпипани до най-малкия детайл. „Билборд” и „Каданс” го обявяват за един от певците с най-чист глас. А последният му албум го утвърждава като интересен и изискан вокалист, с чувство за мяра и стил.

Дата на издаване: 14 март от ITI Records/The Orchard

  • Песни от албума I Love You In Three Quarter Time на Майк Кемпбъл слушаме от днес в предаванията „Джаз ден” и „Следобедни импровизации”; те са акцент на новото издание на Singin’ & Swingin’.
Подобни