Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Блус шедьоври

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

С усещане за нов и свеж полъх в джаза – Антъни Стронг и албума Stepping Out

Антъни Стронг е от новите, нашумели имена в света на джаз музиката. Той е роден в Англия, на 29 години е (на 29 октомври 2014 г. ще отпразнува 30-я си юбилей), дискографията му наброява 3 заглавия, а критиците виждат в него така дълго чаканата конкуренция на Джейми Калъм и Майкъл Бубле.

Стронг пее и свири на пиано. Сред най-запомнящите се моменти в кариерата му досега е неговото сътрудничество с музиканти като Майкъл Болтън и Джоселин Браун; ролята на Джери Лий Луис, която изпълнява в мюзикъла Million Dollar Quartet; изявата му като подгряващ артист на Би Би Кинг в Париж.

Антъни издава дебютния си албум Guaranteed! през 2009 г. Тогава от ефира на BBC Radio 2 известният радиоводещ и журналист сър Майкъл Паркинсън заявява: „Мисля, че той притежава истински талант.“ Две години по-късно се появява проекта Delovely, който включва 5 песни, а през 2013 г. Стронг издаде новия си компактдиск Stepping Out. Проектът, който заемаше първо място в класациите за джаз на iTunes и Amazon в Германия, накара критиците още веднъж да обявят появата на „огромен нов талант“.

Stepping Out включва 14 песни, кратки като продължителност, което ги превръща в много подходящи и удобни за радио ротация. Албумът представлява микс от джаз и поп стандарти, примесени с 5 оригинални композиции. Сред селекцията откриваме заглавия като Too Darn Hot, Stepping Out With My Baby, My Foolish Heart, Overjoyed и др.

Красивият и топъл глас на Антъни Стронг е едно от най-големите достойнства на Stepping Out. Албумът дава заявка за успешно музикално бъдеще без да създава усещане за претенция. Стронг подхожда с любов, към песните, които добре познаваме. Кавърверсиите не завладяват с невероятна виртуозност, но Антъни Стронг умее да суингира и оставя приятно впечатление за нов и свеж полъх в джаза.

Дата на издаване: 27 явгуст 2013 г.

  • Stepping Out на Антъни Стронг е с премиера днес в предаването "Следобедни импровизации".
Подобни