Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Soulmine на Франк Гамбали и Бока – да срещнеш сродна душа

За мнозина Франк Гамбали е китарен бог. Името му свързваме с уникална техника на свирене и с десетки музикални проекти, сред които участие в Vital Information и в две от групите на Чик Къриа. Не случайно легендарният пианист твърди, че всичко, до което се докосне с китарата си Франк, се превръща в злато.

През 2012 г. Гамбали изненада публиката, издавайки албума Soulmine, с който сбъдва една своя дългогодишна мечта. От 30 години виртуозният музикант мечтае да запише проект със завладяващ груув, вокални хармонии и силно присъствие на китарата. Мечтата става реалност благодарение на това, че Гамбали най-сетне открива точния човек за този проект – канадската певица Бока. Двамата се запознават в Лос Анджелис, през лятото на 2010 г. изнасят първите си концерти заедно в Европа, а в началото на 2012 г. се появява и албумът Soulmine, резултат от силната връзка между двамата и от удоволствието да твориш в компанията на сродна душа.

Soulmine включва 10 песни, написани от Франк Гамбали и Бока. Тя създава текстовете, а той се концентрира върху музиката, аранжирането и продуцирането. В стилово отношение се е получил микс от смуут джаз, поп и рок. Латино елементите са по идея на Бока, която в ранните етапи на кариерата си работи с автентични латино джаз формации.

Soulmine със сигурност е изненадващ албум за най-верните фенове на Гамбали. Проектът ни разкрива китариста в нова светлина, което обикновено води до увеличаване на кръга от почитатели.

Дата на издаване: 14 февруари 2012 г. от Wombat Records

Подобни