Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Споделена романтика – „Към спомен друг“ на Ани Върбанова

С романтиката на „Към спомен друг“ българските слушатели преоткриват легендата Ани Върбанова. Сензация в джаза и естрадата през 70-те и 80-те години на миналия век, Ани повече от 30 години не живее в България. Сега отново е тук, за да запише нов албум – и да споделя музиката си с отдавнашните – и новите си почитатели.

От „Към спомен друг“ струи романтика – заради пеенето, музиката, текста. Заради копнежа. Заради дългоочакваното завръщане – и милото усещане да пренесеш вълнуващи емоции от миналото в днешния ден.

„Към спомен друг“ е продължение на силното присъствие на Ани Върбанова в българската музика. Носител е на Голямата награда от „Златния Орфей“ през 1977 г., на отличия от фестивалите в Хавана и Дрезден. Вокалист е на „Тоника“, чийто създател е баща й Христофор Върбанов. Под диригентството на Вили Казасян пее в „Студио В“. Години наред записва женските вокали в песните на Емил Димитров.

Песента „Към спомен друг“ е по музика на Александър Бръзицов и текст на Матей Стоянов. Разговора на Светослав Николов с Ани Върбанова и Александър Бръзицов можете да чуете в секцията „Интервюта“ на нашия сайт.

Премиера по Джаз ФМ радио: 5.07.2011 г.

Подобни