Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Американски легенди

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Страст към блуса – Мъди Уотърс и „Ролинг стоунс“ Live At The Checkerboard Lounge Chicago 1981

Блусът е страст за Мъди Уотърс и „Ролинг стоунс“, изповядана в спонтанна съвместна музикална изява през 1981 г. в The Checkerboard Lounge в Чикаго. И като изповядана любов, музиката е много дълбока, силна и откровена. Страсти в блус.

Срещата е импровизирана. На 22 ноември „Ролинг стоунс“ са в Чикаго в навечерието на три концерта от американското си турне. Продължители на блус традицията, те посвещават вечерта на автентичното звучене на тази музика на възможно най-подходящото място – клуба на Бъди Гай Checkerboard Lounge, където друг велик блусар Мъди Уотърс има концерт. Скоро четиримата рок музиканти също са на сцената, а към тях се присъединява и Бъди Гай за една вечер на абсолютната сила на блус музиката.

Записът от 1981 г. се издава за първи път през 2012 в албума Live At The Checkerboard Lounge Chicago 1981 (Eagle Rock Entertainment). Той се появява в доста по-различен музикален контекст – и ни разкрива по много запомнящ се начин колко внушителна е музиката, когато всичко е в нейно име.

Дата на издаване: 10 юли 2012 г.

Подобни