Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Светлият характер на Ела Фицджералд в неиздавани досега концерти „’S Wonderful – Ella in Japan“

Неустоима в студийните си записи, но още по-завладяваща в изпълненията си на живо, обичаме Ела Фицджералд заради нейния винаги много необичаен и интересен подход към песните и искрящия й хумор.

В новоиздадени през 2011 г. концертни записи от две срещи с японската публика през 1964 г. Ела е смела и забавляваща се – с латино аранжименти на „Cheek To Cheek“ и „I"ve Got You Under My Skin“, лирична, рисуваща картини на любовта в изящни версии на „Deep Purple“, „Fly Me To The Moon“ и „Misty“, изненадваща – в много различна интерпретация на „Too Close For Comfort“, забележителна с остроумни импровизации в „I Love Being Here With You“, закачлива в „Bill Bailey“... Всичките песни са добре познати, но Ела ги разкрива в нова красота с тичипната за пеенето й лекота и с много свежест на сцената. Няма по-усмихваща раздяла с публиката от нейната с импровизацията „The Blues“.

В „"S Wonderful – Ella in Japan“ („Verve“/„Юнивърсъл мюзик България“) до Ела на сцената са превъзходни музиканти – основно квартетът на Рой Елдридж (тромпет) - с Томи Фланаган (пиано), Бил Янси (бас) и Гас Джонсън (ударни). Тяхното майсторство е разгърнато самостоятелно в бисовете и последвал джемсешън с японския музикант Каору Инами, които също са включени в двойния диск. Едно от изпълненията – „Ain"t Misbehavin"“, представящо току-що излезлия й албум с Каунт Бейси „On The Sunny Side Of The Street“, е с Arrow Jazz Orchestra.

Записите дължим на вече бившия ръководител на „Verve“ Норман Гранц, който по това време е мениджър на Ела.

Дата на издаване: 26.04.2011 г.

Подобни