Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Следобедни импровизации

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Светлосенки на настроенията, широта на културите – албумът Claroscuro на израелската кларинетистка и саксофонистка Анат Коен е с участието на легендарния Пакито Д’Ривера

Музиката в албума Claroscuro на израелската кларинетистка и саксофонистка Анат Коен представлява колоритна смес от различни влияния, които виртуозната музикантка е преживяла през годините: като се започне от любовта й към креолските песни от Ню Орлийнс, неумиращия суинг на Арчи Шоу, през африканските ритми и се стигне до едно от най-големите й увлечения – бразилските самба и шоро. Затова и музиката в албума е разнообразна и многолика като настроения - има ритмични композиции, на които човек дори би потанцувал, но има и по-мрачни и лирични балади, където се разгръща топлият и напевен тон на кларинета на Коен. Така, изградена на принципа на контрастите, музиката от последния й албум съвсем естествено е назована с испанската дума claroscuro, която означава „игра на светлосенки”. Всички пиеси в него са записани спонтанно, на един дъх, така че се е запазил автентизмът на музикалното чувство.

Claroscuro е шестият албум в дискографията на Анат Коен. Редом с нея застава неизменното й трио – пианистът Джейсън Линднер, басистът Джо Мартин, барабанистът Даниел Фрийдман, а гост-музиканти са Уиклийф Гордън, Гилмар Гомес и легендарният саксофонист Пакито Д’Ривера.

Дата на издаване: 25 септември 2012 г. от Anzic Records

  • Музика от Claroscuro звучи от днес в предаванията „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” и е акцент на Desafinado.
Подобни