Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз ден

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Трепетът от любовта между Кейт Макгери и Кийт Ганц завършва с вълнението от музиката, случваща се тук и сега, в техния съвместен албум Genevieve & Ferdinand

Новият албум на американската джаз певица Кейт Макгери Genevieve & Ferdinand е димамичен дует от гласа й и китарата на нейния съпруг Кийт Ганц – запис на техен камерен концерт с много красив и смислен музикален материал. Освен че включва няколко авторски песни на самата певица и съпруга й, в албума могат да се чуят и любопитни интерпретации на песни на Джеймс Тейлър, Ървин Бърлин, Джером Кърн, както и майсторско изпълнение на преплетени в една теми от Пат Матини и Тониньо Хорта. То е сред най-ярките в албума и илюстрира инакомислието и смелостта на двамата артисти. Впечатляваща е вокалната техника и музикалната ерудиция на Кейт Макгери, която филигранно е изработила всеки детайл във вокалната си фраза, особено в спонтанната си импровизация.

Целият интимен и много стилен музикален рецитал само от глас и китара е подплатен не само от артистичните и творчески умения на двамата музиканти, но и от силни и добре овладени емоциии. Навярно целият трепет, доловим в изпълненията, започва от любовната връзка помежду им, но завършва с вълнението от музиката, случваща се тук и сега. А закачливото и романтично заглавие на албума Genevieve & Ferdinand е също плод на една очарователна фантазия. Самата Кейт Макгери споделя, че Женевиев е нейно второ име, с което тя е назовала вътрешния си, духовен образ на трубадур и певец. А Фердинанд е име, което според нея много подхожда на съпруга й, защото е на добродушен и благ детски персонаж от приказка. Но зад това малко наивно заглавие се крие дълбоко осмислена и дълго работена музика.

Дата на издаване: 4 февруари 2014 г. от Sunnyside Records

  • Genevieve & Ferdinand на Кейт Макгери и Кийт Ганц звучи в Singin’ & Swingin’.
Подобни