Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Убийствен албум! Faithful Man на Лий Фийлдс

Когато ритъм енд блус музиката те стисне за гърлото и те остави без дъх, се предаваш и й се отдаваш. С екстаза на болката, с възторга на обещанието. Раздираща и събираща разкъсаните парчета не в хармония, а в сила.

Лий Фийлдс ни дава много от тази сила в албума си Faithful Man (Truth & Soul/Vitality). Албумът е главозамайващо записан в акустичен стил, уверен в успеха на автентичното, сурово и откровено ритъм енд блус звучене. Буря от инструментални включвания – вихър от усещания. В средата на краткия албум с 10 композиции има антракт, в който звучи само оркестърът The Expressions, за да уталожи емоциите, да ни даде глътка въздух и да зажаднеем общуването да продължи. Пътешествие на любовта и на нейното друго лице – страданието. Изгарящо сладката болка на Лий Фийлдс и неговия нов Faithful Man.

Силата на въздействието на Лий Фийлдс не е случайна. Първият му запис е от 1969 г.; кариерата му продължава през 70-те, без обаче да постигне феноменален успех – той остава с тесен кръг верни последователи. Оценката, която му дават, се изразява в прякора му, свързващ го с Джеймс Браун: Малкия Джей Би. След десетилетие затишие, в началото на 90-те години Лий Фийлдс възкръсва за музиката – и отново е сред младежката аудитория, която го боготвори. Днес имаме нова възможност да го направим с Faithful Man.

Дата на издаване: 13 март 2012 г.

Подобни