Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Урок по ритъм и много повече от Денис Чеймбърс и приятели в албума Groove and More

Сред многобройните си ангажименти един от най-известните барабанисти в света – Денис Чеймбърс, намира време и за соловата си кариера. През няколко години той издава по един албум като лидер и това само по себе си се превръща в очаквано събитие. Новият проект на Чеймбърс се появи през 2013 г. и носи заглавието Groove and More.

Разбира се, както и в другите солови заглавия на барабаниста, така и тук в главната роля е ритъмът, все пак Денис Чеймбърс е известен със своята впечатляваща техника и със скоростта си на свирене, въпреки че талантът му се е оформил от практиката без никога да е получавал специално музикално образование. Два от записите в Groove and More документират кратки сола на барабаниста, които допълнително повдигат настроението и се вписват добре в цялостната идея на албума.

Композициите в Groove and More са в характерното за Чеймбърс джаз-фюжън и фънки звучене. Тук специалният момент е срещата с брилянтни музиканти, които гостуват в проекта. Сред тях са китаристите Скот Хендерсън и Стенли Джордан, майсторът на клавишните Браян Оугър, басистът Джеф Бърлин, вокалистите Пати Остин, Дора Николози и Грег Кофи Браун. Всички те видимо се забавляват при създаването на Groove and More - един албум, който въпреки че звучи като забавен урок по ритъм, носи в себе си нещо много повече.

Дата на издаване: 5 ноември 2013 г.

  • Музика от Groove and More на Денис Чеймбърс ще звучи в четвъртък в програмата на Джаз ФМ.
Подобни