Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

В Liquid Spirit Грегъри Портър щедро подарява дарбата си да ни усмихва

И в новия си албум Liquid Spirit Грегъри Портър е написал много красиви и запомнящи се мелодии, както и текстове към тях. Двата му предходни студийни проекта, издадени за независимия лейбъл Motema, бяха признати за изключителни с номинации за наградата „Грами”. Liquid Spirit Грегъри Портър създава в легендарния джаз лейбъл Blue Note, като продуцентите са му дали пълна свобода да изпее и запише своите пиеси по начин, по който той сам избере. Една от песните-послания в албума му се нарича Musical Genocide и с нея той се обявява против музикалния геноцид над чистите стилове и жанрове. Затова и песните му са белязани от откровени и безкомпромисни мотиви на госпъл, спиричуъл и блус.

Liquid Spirit е един духовен и естетски музикален албум, в който Грегъри Портър пее автентично и вълнуващо. Всяка изпята дума е докосната от неговите лични, човешки преживявания и звучи като откровение. А красивият му баритон, украсен на моменти с горчиво-сладка дрезгавина, се лее точно като флуиден дух и щедро подарява дарбата си да ни усмихва.

В JazzTimes великолепната Ди Ди Бриджуотър коментира за него: „Отдавна не сме имали такъв мъжки джаз вокал като Грегъри Портър. Той е прекрасен композитор и разказвач на истории.”

Дата на издаване: 17 септември 2013 г. от Blue Note

Подобни