Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Следобедни импровизации

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

В Meaning To Tell Ya Моли Джонсън пее за смислените неща в живота

„Това са песни за любов, надежда и промяна.“ – с тези думи Моли Джонсън анонсира новия си албум Meaning To Tell Ya, който беше издаден през месец май. Един от най-великите гласове на Канада, както често се говори за таланта на Моли, пее за смислените неща в живота и ни вдъхва вяра, че имаме сили да преминем през всякакви трудности.

Meaning To Tell Ya е продуциран от Моли Джонсън и легендарния Лари Клайн, чието име свързваме с музиката на Джони Мичъл, Мелъди Гардо и Трейси Чапман. „Да работя с Лари Клайн беше нещо магично.“ – казва вокалистката и определя звученето на албума като фънк, соул и груув. „Моли притежава музикална дарба, която не може да се култивира чрез музикално образование или упорити упражнения. Тя има чудесна музикална интуиция и неустоим почерк на гласа.“ – така Лари Клайн коментира сътрудничеството си с Моли.

Новият албум на канадската вокалистка съдържа 10 песни, три от които са кавърверсии, а останалите са оригинални теми. В проекта звучат интерпретациите на Boogie Street на Ленард Коен, Lady Day and John Coltrane на Гил Скот-Хирон и Inner City Blues на Марвин Гей, класика със силно изразена социална позиция. Този запис добре се вписва в цялостната идея на албума и неслучайно беше избран за първи сингъл от него. В песните, написани от Моли Джонсън, посланията са прости, ясни и изпълнени с човещина. Както пее Моли в Better Than This: „Защото в един обикновен ден,/ в който светът изглежда толкова жесток,/ знам, че любовта ще си проправи път./ Просто е нужно малко търпение, бейби./ Какво по-добро от това?“

Дата на издаване: 11 май 2018 г. от Universal Music Canada

Подобни