Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Вечните въпроси за любовта с ефирни и нежни отговори в новия албум на Ники Парот The Look Of Love

„Как изглежда любовта?” Един от възможните отговори на този вечен въпрос ще прозвучи в програмата на Джаз ФМ в днешният зимен ден. За австралийката Ники Парoт – контрабас и вокал, отговорът е недвусмислен: Moonlight Serenade, Moon River и преди всичко Incurably Romantic. Без съмнение джазовата балада е най-силната страст на Ники, може би след преклонението пред нейния учител, ментор и приятел – Лес Пол, който е китарист, изобретател и лютиер.

Ники споделя: „Бяхме на сцената на Iridium, любимият нюйоркски джазов клуб на Лес. Аз свирех солото си на контрабас, когато той ме спря на средата и каза: „Само това ли ще правиш? Ще свириш на контрабас? Можеш ли да пееш?” А аз отговорих: „Да, защо не?” Така се ражда новият албум на Ники Парот The Look Of Love. Партньори на Ники в съпровождащия секстет са пианистът Джон Ди Мартино и тенорсаксофонистът Кен Пепловски. В селекцията на Джаз ФМ попадат още прекрасните версии на Autumn Leaves и Bessame Mucho, в които Ники Парот свири на контрабас и пее.

Дата на издаване: 22 януари 2014 г. от Venus Records

  • The Look Of Love на Ники Парот е акцент днес в предаванията „Джаз ден”, „Следобедни импровизации” и All Time Jazz Masters.
Подобни