Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Виртуозен, но не самоцелен – албумът Pushing The World Away на Кени Гарет е пълен с експлозивни открития

Кени Гарет посвещава новия си албум Pushing The World Away на близки музиканти и на личности, пред които се прекланя. Chucho's Mambo е свързана с приятелството на големия джаз саксофонист с Чучо Валдес, пиесата Hey, Chick, разбира се, е вдъхновена от Чик Къриа, а J'ouvert е почит към Съни Ролинс. В този прекрасен албум, където блика импровизаторската фантазия на Кени Гарет, може да се чуе и темата Brother Brown, посветена на пианиста и продуцент на тази продукция Доналд Браун. С него Гарет е работил още в групата на Арт Блеки.

Наистина албумът Pushing The World Away е виртуозен, но не и самоцелен – музикалните открития на Кени Гарет и неговите съучастници са експлозивни, интелигентни, жизнерадостни и креативни, а музиката извира директно от сърцата им. В този албум Гарет изповядва типичните за него музикални ценности – суинг, драйв и огнена страст в интерпретациите. Той остава верен на своя стил, белязан от пост боп звученето и от годините работа в групата на Майлс Дейвис.

Скоро след появата си Pushing The World Away попадна на шесто място в класацията на „Билборд“ за джаз албуми и бе номиниран за „Грами“ в категорията за най-добър инструментален джаз албум.

Дата на издаване: 17 септември 2013 г. от Mack Avenue

  • Акценти от Pushing The World Away на Гени Гарет слушаме днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“. Албумът е във фокуса на Desafinado в събота от 11 ч. и в понеделник от 21 ч.
Подобни