Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Singin' & Swingin'

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Всеотдайният Роби Уилямс с Go Gentle – пилотен сингъл от неговия трети албум с биг бенд

Цялата мъдрост на живота споделя с дъщеря си Роби Уилямс в пилотния сингъл от новия си албум – Go Gentle. Песента представя новия, трети биг бенд проект на изпълнителя – Swing Both Ways. „Песента е обещание, което преди дъщеря ми да се роди не бях сигурен, че ще успея да изпълня. Искам да сполуча, защото най-важният избор, който ще направя на този свят, е дали да бъда добър или лош баща. Знам само, че в живота ми се появи човек, за когото бих умрял – толкова е силно като усещане. С песента обещавам да я пазя и да се грижа за нея”, обяснява Роби Уилямс. Много капани дебнат по житейския път; много са лошите хора, които ще ти се изпречат на пътя, малцина – добрите, които ще ти помогнат; не се задоволявай с по-малко от най-доброто за себе си; бъди спокойна – винаги ще съм до теб... Така звучат заветът и обетът на Роби Уилямс към дъщеря му Теди Роуз, които той топло изпява в соул-поп песента Go Gentle. Сингълът е с премиера днес по Джаз ФМ радио.

На 18 ноември Swing Both Ways ще е на музикалния пазар – това е третият биг бенд проект на Роби Уилямс. През 2001 г. той издаде Swing When You Are Winning в студийна версия, а след това – в концертна, записана на живо в „Роял Албърт хол“. Студийният албум стана седем пъти платинен и се превърна в най-продавания в кариерата на певеца. За третия си подобен проект Роби Уилямс сърдечно признава: „Той е ода, посветена на период от историята ни, в който не съм бил поканен, тъй като не съм бил роден. Много ми се иска да бях живял тогава – чувствам се толкова силно свързан с него.” Swing Both Ways, отново създаден в сътрудничество с Гай Чембърс, съдържа класически суинг песни и нови оригинални композиции, чиито заглавия издават много хумор. „Първоначалното ми намерение бе да направя суинг албум като предходния, но тогава осъзнах, че не това е в сърцето ми. В него включвам песни, които искам хората да чуят и които, ако имам късмет, ще се втъкат в живота им. Надявам се да омагьосам света с любов”.

Пет са дуетните изпълнения в Swing Both Ways, като изборът на партньори насочва към желанието за максимално разширяване на аудиторията и привличането на нови почитатели към суинга: Майкъл Бубле, Оли Мърс, Лили Алън, Руфъс Уейнрайт и Кели Кларксън. Лили Алън разказва, че на притеснения й въпрос как да изпее песента Dream a Little Dream, Роби отговорил: „Просто бъди себе си.” Стандартната версия на Swing Both Ways ще съдържа 13 песни, а в луксозната са добавени още три, както и видеоклипове към дуетните изпълнения без това с Кели Кларксън. „Винаги съм знаел, че ще запиша още един суинг албум. Мисля, че сега е идеалният момент”, казва Роби Уилямс, чийто нов проект ще звучи в много домове по Коледа.

Подобни