Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз истории

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Всичко е от любов – на 87 г. Дорис Дей ни представя „My Heart“

Всичко в изкуството се прави от любов, но в „My Heart“ („Sony Music“/„Вирджиния рекърдс“) любовта е всичко. Дорис Дей е вече на 87 г., когато събира в 12 песни любовта си – към музиката, към киното и екранните си партньори, към животните и по много силен начин – към преждевременно напусналия този свят свой син Тери. Звезда на музиката, киното и телевизията, с този проект Дорис Дей стана най-възрастният изпълнител с нов албум в Топ 10 на Великобритания.

Джаз, ритъм енд блус, поп – това за музикалните изразни средства на Дорис Дей в „My Heart“. Те в пълнота обобщават жанровете, в които е работила през годините, и извеждат най-важното – топлотата в гласа, спокойствието на споделянето. То е разстлано в стандарти и в оригинални композиции, създадени от сина й Тери Мелчър. Обичта към него и скръбта по загубата му е една от основните линии на този проект. За него като другар Дорис Дей изпява трогателно песента „My Buddy“, към него публично разкрива чувствата си в посвещение към изпълнението му на „Happy Endings“.

Значимо е присъствието в албума и на музикантите Андре Превен с неговото трио и Пол Уестън и Аксел Стордал като ръководители на оркестри. Екранните партньори през годините вдъхновяват Дорис Дей да включи в проекта си песни от мюзикъли и филми, превърнали се в стандарти – „Hurry, It"s Lovely Up Here“, „My One and Only Love“, „Life Is Just a Bowl of Cherries“.

Всички приходи от продажбите на „My Heart“ са за благотворителната организация, създадена от Дорис Дей, в подкрепа на най-безпомощните – животните.

Като всяко обобщение, „My Heart“ завършва с ретроспекция – в случая към началото на пътя, по който звездата поема от родния Охайо. За нас отговорът на изпетия в едноименната песен въпрос „Защо изобщо напуснах Охайо“ е – за да се чувстваме обичани.

Дата на издаване: 5 септември 2011 г.

Подобни