Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Всичко за ритъм енд блуса в Rhythm & Blues на Бъди Гай 55 г. след като за първи път той ни дари със своята музика

Неустоимо привлекателен вокалист и виртуозен инструменталист, магьосник на електрическата и на акустичната китара, работил на полето на традиционния и на съвременния ритъм енд блус – Бъди Гай е въплъщенние на самата същност на този жанр и е един от най-ярките му представители. Всичко, което е дал на блус музиката и е почерпил от нея, великият музикант обобщава в албума Rhythm & Blues, пропит с мъдростта на житейските му 76 години. И тъй като в ограниченото време на един диск не могат да се обхванат всички посоки на новаторство и развитие, албумът е двоен. 21 песни изразяват таланта и енергията на Бъди Гай, признателността към когото с участието си изразяват неговите последователи и почитатели Кид Рок, Кийт Ърбан, Гари Кларк джуниър, Бет Харт и членовете на групата „Аеросмит” – Стивън Тайлър, Джо Пери и Брад Уитфорд.

Бъди Гай в цифри днес – 30-то място в класацията на музикалната библия Rolling Stone на стоте най-велики китаристи на всички времена, 6 награди „Грами”, над 50 самостоятелни албума и точно 55 г. от момента, в който спечелва музикална надпревара и подписва първия си договор като професионален музикант.

Любовта, музиката, пътуването – Бъди Гай споделя своите страсти пред всеотдайната си публика, защото сме достатъчно близки, за да слеем световете си.

Дата на издаване: 30 юли 2013 г. от RCA

Подобни