Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Още от най-доброто

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Видео
  • Вижте видеото към пилотния сингъл - песента Retreat!, която открива новия албум на Шарън Джоунс и Деп-кингс
    Вижте видеото към пилотния сингъл - песента Retreat!, която открива новия албум на Шарън Джоунс и Деп-кингс
  • Stranger to My Happiness е вторият сингъл от Give the People What They Want
    Stranger to My Happiness е вторият сингъл от Give the People What They Want

Всяко изпитание доказва силата ни: Give the People What They Want на Шарън Джоунс и „Деп-кингс“

Съзнание за силата, която имаме – от това се нуждаем и това ни дават в новия си албум Give the People What They Want Шарън Джоунс и групата „Деп-кингс“. С музиката си те разказват ежедневни човешки истории – за излъганата съпруга, за изоставеното дете, за отрудените работници – обобщени от силата, която всеки от нас има, за да се справи в живота. Другият елемент на емоционално въздействие на Give the People What They Want е изразителният ритъм енд блус, който е характерна черта на музиката на групата.

Историята на Шарън Джоунс и „Деп-кингс“ започва там, където спира съществуването си малка звукозаписна компания, за която те работят. Останали без общ дом, те още по-силно се сплотяват като семейство и започват да творят заедно – не само музика, но и история. От тяхното изкуство води началото си лейбълът Daptone Records, който вече близо 15 години успешно реализира своя донкихотовски замисъл – да възкреси автентичното ритъм енд блус звучене в най-чистия му вид – от работните сесии, при които песните се записват наведнъж, през работата с магнетофонна лента, а не с компютри, до представянето на музиката основно на грамофонни плочи, а едва след това – на компактдиск.

Музиката в албума Give the People What They Want чувстваме толкова близка и заради личното преживяно от музикантите по време на подготовката му. Очаквахме появата му през август 2013 г., но тогава Шарън Джоунс открива, че е болна от рак. Личната съпричастност на всички певицата определя като ключова за нейното възстановяване. Осъзнали още по-дълбоко силата си, няколко месеца по-късно музикантите са готови с албума, който я изразява. Това не е свръхчовешка сила, в която някак мистично трябва да вярваме, а присъщата ни, на която просто трябва да се доверим.

Дата на издаване: 14 януари 2014 г.

  • Във "Видео" можете да видите видеоклиповете към първите два сингъла от този албум.
Подобни