Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Възхитителен трибют за бразилската самба с модерната изказност на Мария Рита в албума й Coração A Batucar

Албумът Coração A Batucar на талантливата бразилска певица Мария Рита е продукция, посветена на самба музиката и е изцяло акустична, наситена на разнообразни ритми, обхващаща широк диапазон от съвременната бразилска музика. В албума могат да се чуят песни, подобни на класическите самба и боса нова, но по-модерни, с нови и освежаващи детайли в аранжиментите и изразните средства.

В Coração A Batucar Мария Рита е записала 14 красиви и екзотични песни в много добра компания. Основни фигури сред музикантите са двамата перкусионисти – Марсело Морейра и Фред Камачо. Те са разгърнали майсторски богатството от ритми в бразилската музикална традиция и с чувство за мяра са ги преплели в песните на Мария Рита. Самата тя е учила перкусии в музикалната школа в Сао Паоло и до голяма степен допринася за ритмичния аранжимент на песните. В албума участват още класическо джаз трио – пиано, контрабас и ударни, както и неизменната бразилска китара, която тук е поверена в ръцете на съпруга на Мария Рита – Давид Мораес.

Бразилската певица Мария Рита, която е дъщеря на двама имените артисти – Сезар Камарго Мариано и легендарната Елис Режина, е направила възхитителен трибют за бразилската самба с много вкус и задълбочено познаване на музикалната традиция на Бразилия, като ни потапя в неповторима и мечтателна атмосфера.

Дата на издаване: 14 април 2014 г. от Universal

  • Песните от Coração A Batucar звучат от днес премиерно в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” и са акцент на новото Desdafinado. В предаването ни за музика на живо „Джаз емоции” слушаме предпоследния албум на Мария Рита – записания на живо през 2012 г. в Сао Паоло Redescobrir, преоткриващ песните на майка й Елис Режина.
Подобни