Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Запазената марка на Pink Martini - музика от цял свят, събрана в новия албум на групата Dream a Little Dream

Преди 15 години Томас Лодърдейл е начеващ политик в родния си град Портланд, който се опитва да се хареса както на либералите, така и на консерваторите но... така се случва, че основава своя „малък оркестър”.

„Американците вече не пеят заедно... освен в църквата... или може би под душа. В началото на XX век всеки американец от средната класа имаше в дома си пиано и това беше най-важното място. И там хората се събираха около пианото, за да попеят. Но... после се появи радиото... после телевизията и... всичко свърши. За мен Pink Martini е опит за възстановяването на една култура, която пее и танцува. Жанровите ограничения не съществуват за нашия оркестър. Той е една музикална авантюра, която черпи вдъхновение от популярната музика, джаза и класическата музика”.

В началото на месец март 2014 година се появи Dream a Little Dream - съвместният албум на оркестъра Pink Martini с вокалния квартет Von Trapps. София, Мелани, Аманда и Август са наследници на известното музикално семейство фон Трап, за чиято нерадостна, но щастливо стекла се съдба по време на нацистките преследвания разказва мюзикълът The Sound of Music на Ричард Роджърс и Оскар Хамърстайн. Dream A Little Dream излиза от лейбъла Heinz Records, наречен така на името на кучето на Томас Лодърдейл. Албумът съдържа 15 песни от целия свят, изпълнени на съответните езици: от Япония и Швеция през Руанда до Франция и Ирландия.

Дата на издаване: 4 март 2014 г. от Heinz Records

  • Албумът на Pink Martini - Dream A Little Dream - е с премиера в ефира на Джаз ФМ в четвъртък и звучи в "Джаз ден", "Следобедни импровизации" и All-Time Jazz Masters.
Подобни