Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

All-Time Jazz Masters

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Ангел Заберски представя проекта си Symphony – Jazz с част от елита на българския джаз и Оркестъра на Класик ФМ

Около известни американски джаз стандарти, аранжирани за оркестър и джаз музиканти, е изграден новият проект Symphony – Jazz на Ангел Заберски, който музикантът ще представи заедно с някои от най-големите ни джаз музиканти и Оркестъра на Класик ФМ на 28 март от 19:30 ч. в зала „България”. Това е последният, шести концерт за този сезон от цикъла „Музиката на Америка”, представен от „Кантус Фирмус” и фондация „Америка за България”.

Ангел Заберски ще излезе на сцената с триото си, в което участват още перкусионистът Стоян Янкулов – Стунджи и басистът Борис Таслев, а в събитието се включват тромпетистът Мишо Йосифов, певецът Васил Петров, брас квинтет в състав: Тодор Бакърджиев, Мартин Ташев, Мишо Михайлов, Вили Стоянов и Димитър Желязков. Диригент на оркестъра ще бъде Григор Паликаров.

„Песните, които подбрах за концерта, са изключително популярни както за широката публика, така и за меломаните”, казва Ангел Заберски за програмата. В зала „България” ще прозвучат Blame It on My Youth, In the Wee Small Hours of the Morning, Here’s That Rainy Day, Secret Love, The Very Thought of You, When Joanna Loved Me. „Тези пиеси са записвани и изпълнявани многократно в различни състави и формации, аранжирани са от най-големите майстори в този занаят. Но в тази среда на неограничена информация трябва да се стремиш да бъдеш себе си, затова задачата ми да ги аранжирам, не беше никак лесна“, споделя Ангел Заберски.

  • Билети за концерта Symphony – Jazz се продават на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България” с работно време от понеделник до петък от 9:30 до 13:30 ч. и от 15 до 19 ч., както и онлайн от ticketsbg.com.

Таня Иванова разговаря с Ангел Заберски, а интервюто можете да чуете чрез бутона „Аудио” върху илюстрацията към новината.

Подобни