Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз ден

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Арита Франклин празнува 72-я си рожден ден. За какво мечтае днес Кралицата на соул музиката?

На 25 март своя 72-ри рожден ден празнува Арита Франклин. Кралицата на соул музиката е носителка на 18 награди "Грами" и е една от най-успешните певици в историята с продадени над 75 милиона екземпляра от албумите си по целия свят. Арита отпразнува своя рожден ден няколко дни предварително в Ню Йорк. На частното парти присъстваше семейството на легендата, а сред гостите бяха Дензъл Уошингтън, Бейбифейс и др.

В края на вечерта Арита е споделила пред медиите своята голяма мечта: "Надявам се на звукозаписен договор за моята внучка Виктори и сина ми - Кекалф." Вокалистката дори е казала, че има намерение да се обърне за помощ към легендарния Клайв Дейвис, който също беше сред гостите на партито.

През февруари внучката на Арита - Виктори Франклин, се изяви на сцената на престижните награди BET Honors. Младата певица впечатли публиката не само с великолепното си изпълнение, но и с красотата си. Според Арита, която от време на време дава уроци на своята внучка, момичето има голямо бъдеще. "Тя се развива много добре. Отидох на нейна репетиция, а тя напълни очите ми със сълзи." - добавя още Арита Франклин.

  • По случай рождения ден на Арита Франклин й посвещаваме новото издание на предаването ни за музика на живо - "Джаз емоции". Арита определя като връх в кариерата си своите концерти в зала "Филмор уест" в Сан Франциско. През 1971 година с нея на сцената са саксофонистът Кинг Къртис (това са неговите последни записи), органистът Били Престън и Рей Чарлз. Музикални акценти от трите концертни вечери слушаме в "Джаз емоции" тази вечер от 21 часа. Повторението е в събота от 19 часа.
Подобни