Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Jazz FM хитове

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Майлс Дейвис – Tutu (1986 г.) Татко казва: „Музиката е много далеч от Kind of Blue. Тя е електронна, тя е фюжън, тя е фънк и, повече от всичко – тя е Майлс Дейвис.”

Баща и дъщеря споделят чрез снимки и текст 70-годишна музикална колекция от 10 000 джаз записа

Зоуи Тимърс е от Лондон и е запалена по споделянето в Instagram. Наскоро тя публикува снимка на баща си, който държи в ръце една от любимите си плочи на Майлс Дейвис - Tutu. Мъжът е седнал в своята специално обзаведена музикална стая във вилата си в Бъкингамшир, където сега се помещава събираната в продължение на 70 г. колекция от 10 000 записа (той купува първия си албум през 1942 г.). Съвсем неочаквано за Зоуи снимката привлича голям интерес и предизвиква редица коментари от хора, които започват да задават въпроси за албума, за историята на джаза и за джазовите музиканти.

Всичко това кара Зоуи да посвети ново пространство за изява на баща си - @ dadsdiscdelights, за да може той да споделя своята страст и познанията си за джаза в Instagram.

"В началото на тийнейджърските си години открих, че музиката, която ми беше харесала като малко момче, независимо дали съм я слушал по радиото или на запис, е джаз", казва бащата на Зоуи , който е работил в музикалната индустрия през голямата част от живота си. "Започнах да чета за джаза възможно най-много, непрекъснато слушах джаз предавания по радиото и редовно посещавах музикалните магазини за информация. Надявам се да имам възможност да поднеса на потребителите на Instagram гледната точка и мнението на един голям почитател на джаза, за сметка на някои сухи, заучени наблюдения."

"Той беше изненадан колко души са се включили в коментарите", казва Зоуи. "Тази комуникация се превърна във форум за познавачи, но тук участват и тези, които откриват джаза за първи път, а така също и хора, харесващи начина, по който снимаме."

Зоуи прави всички снимки, а баща й пише текстовете, след като обсъдят кои звукозаписи да бъдат представени и в какъв ред. Зоуи публикува в Instagram, и баща й отговаря на коментарите.

"Предизвикателството е да опишеш същността на музиката, която си избрал, в текст, който се чете за не повече от 15 секунди", казва той. "Визуално, разбира се, е важно на първо място да привлечеш вниманието на зрителя и се надяваме, че той е бил провокиран от снимката и иска да научи повече."

"За мен това е начин да прекарвам повече време с баща ми", казва Зоуи. "Отдавна се опитвах да намеря начин да споделя огромните му познания. Исках той да получи възможност да споделя своята любов към музиката."

Публикациите на Зоуи и нейния баща можете да следите тук.

Подобни