Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Цяло лято музика на живо в цикъла „Остров на музиката“, организиран от общинския Дом на културата „Средец“

С програма от девет концерта общинският Дом на културата „Средец“ внася хубавата музика в нашето ежедневие. Проявите от цикъла „Остров на музиката“ ще бъдат всяка сряда от юли и август на Лятната естрада в Борисовата градина, само на 17 юли концертът ще бъде пред Ротондата в центъра на Банкя. Входът за всички събития е свободен. Концертите през юли са от 19:30 ч., а през август ще започват с 30 минути по-рано.

На 3 юли цикълът се открива от Джаз формация „София“ към Дом на културата „Надежда“ в състав Калин Жечев – клавишни, Ясен Василев – соло и ритъм китари, Димитър Бакърджиев – флейти и саксофони, Иван Андреев – ударни, Бойчо Дечев – бас китара и ръководител на състава и Яна Чакалска – вокал. Седмица по-късно ще слушаме изпълненията на Софийския духов оркестър при Дом на културата „Искър“. На 28 август финал на програмата ще постави отново Джаз формация „София“.

На 17 юли „Остров на музиката“ гостува в Банкя с етнопроекта „Белонога“ на Гергана Димитрова от „Мистерията на българските гласове“ и камерната му формация „Ева квартет“. В групата са още Костадин Генчев – кавал, Виолета Петкова – гъдулка, Петър Миланов – китара, и перкусионистът Петър Тодоров.

Ирене Васкес и нейния латино бенд: Хесус Мария Пабло Ромеро – Ел Кийо – кахон, Луис – маракаси, Христо Ганев – конга, Дилян Давидков – тромпет, ще ни заредят със слънчево настроение на 24 юли, а в последния ден от месеца ще слушаме Trio & Gingyfeel на Боряна Йорданова – вокал, Илко Градев – акордеон и Влади Михайлов – контрабас.

В първата сряда на август ще можем да чуем бързо превърналите се в любимци музиканти от акапелната група „Спектрум“ – Боряна Йорданова, Весела Морова, Наско Кулински, Янко Янков и Константин Бейков, които неотдавна омаяха своите кумири от „Манхатън трансфър“ като подгряваща група на концерта им в София. Седмица по-късно Весела Морова ще е на сцената с инструментална група – Светослав Миланов – пиано, Арнау Гарофе – саксофон, Димитър Шанов – контрабас, Иван Андреев – ударни. На 21 август ще танцуваме с музиката на „Виво Монтана“ – победители в „България търси талант“ по bTV.

На снимката: Джаз формация „София“ в концерт от цикъла „Остров на музиката“. Източник: Дом на културата „Искър“

Подобни