Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Блус шедьоври

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Даян Шур посвещава новия си албум I Remember You на двама любими музиканти – Стан Гец и Франк Синатра. Премиерата на проекта, създаден с Алън Броудбент, ще е през юни

Стан Гец подкрепи възхода на Даян Шур, Франк Синатра й даде своето приятелство – и сега тя им посвещава новия си албум I Remember You. За първи път от много години насам Даян Шур няма да е пианото – тя отстъпва мястото на легендарния Алън Броудбент, който аранжира всичките 11 песни в диска.

От How Insensitive до I’ve Got You Under My Skin, новият албум на Даян Шур е посвещение към двама близки на сърцето й хора. През 70-те години на миналия век, впечатлен от изявата й на джаз фестивала в Монтерей, Стан Гец подкрепя намиращата се в началото на своята кариера певица, като я кани да участва в концерт, който организира в Белия дом. По-късно програмата е заснета от PBS и така Америка се запознава със своя нов талант. Стан Гец остава до Даян Шур в следващите й стъпки в музиката – той свири в първите й три албума – Deedles (1984 г.), Schuur Thing (1985 г.) и Timeless (1988 г.), като за последния тя печели първата от двете си награди „Грами”.

С Франк Синатра я запознава неговата съпруга Барбара, която кани Даян Шур да участва в посветен на изпълнителя концерт в Палм спрингс. За Даян това е щастлива случайност – първоначално е планирано да пее Лайза Минели, но в последния момент тя се отказва от ангажимента. След събитието с участието на много звезди на популярната музика Даян Шур дълго разговаря с Франк Синатра. „Той ми подари своя картина – красива творба на абстрактното изкуство, която и до днес е окачена в кухнята ми”, разказва тя.

Всички аранжименти в I Remember You са на Алън Броудбент, на когото Даян Шур отстъпва мястото на пианото. В записите участват китаристите Ромеро Лубамбо и Рони Бен-Хур, саксофонистът Джоуел Фрам, басистът Бен Улф и барабанистът Юлийсис Оуенс джуниър.

Новият албум на Даян Шур включва песните: ‘S Wonderful, Nice ‘n’ Easy, Watch What Happens, I’ve Got You Under My Skin, How Insensitive, Here’s That Rainy Day, Didn’t We, I Remember You, I Get Along Without You Very Well/Don’t Worry ‘Bout Me (medley), The Second Time Around и For Once In My Life. Концертната му премиера бе в клуб Birdland в Ню Йорк в рамките на конференцията на Асоциацията на творците в изпълнителските изкуства.

Продуценти на I Remember You са Даян Шур и Мери Ан Топър. Премиерата на албума се очаква през юни.

На снимката: Даян Шур излиза на сцената на клуб Blue Note в Ню Йорк заедно с Лий Ритенауър и Дейв Грусин за концерт, посветен на 30-та годишнина от създаването на звукозаписната компания GRP, в която започна кариерата си. Сред участниците в събитието бе и Джон Патитучи.

Подобни