Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Desafinado по Джаз ФМ на 19 години. Честит рожден ден!

На днешния ден през 2001 г., по-малко от два месеца след старта на Джаз ФМ, се излъчва първото издание на предаването ни за латино джаз Desafinafo. Мирослава Кацарова е щастлива от възможността да споделя през тези 19 години хубава музика, която ни прави мечтатели, кара ни да откриваме лекотата и безметежието на живота. „Все повече осъзнаваме как животът е основната ценност и трябва да се грижим не просто да останем живи, а да живеем смислен живот, който влияе на света наоколо и го прави по-добър.“ – каза Мира в интервю днес по случай празника.

Тя с удоволствие и любов подготвя всяко издание: „Успяхме да възпитаме публика, която да се превърне в нашето голямо семейство. Не мога да си представя живота си без Desafinado. Нищо, че не виждам слушателите, аз ги усещам, чувствам ги и гледам на всеки един от тях като на човек, с когото мога да се срещна всеки миг и да водя разговор, сякаш се познаваме от години. Нашите слушатели са наши приятели.“

И тази събота Мира ще ни напомни да се радваме на живота, както прави вече 19 години. „Открай време възприемам музиката, производна на бразилската и латиноамериканската култура като най-голям израз и най-силна еманация на любовта към живота – да се опитваме да превръщаме всеки делник в празник през музиката и лекотата, която е трудно достижима, но музиката по-лесно ни отвежда до тези състояния.“ – сподели Мирослава Кацарова навръх рождения ден на Desafinado.

  • Интервюто с нея можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

На снимката: миг от турнето на Мирослава Кацарова Desafinado Live през 2016 г.

Подобни