Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Джаз сцената по време на новото издание на Празници на изкуствата „Аполония“

Концертите от джаз селекцията на Празници на изкуствата „Аполония“ 2015 г. започват на 29 август в Клуб „Аполония“/ Сцена ОББ с изява на музикантите от Tri O Five и Прея.

Световноизвестният Хуан Гарсия - Ерерос ще представи проекта си Normas на 30 август. Колумбийският басист и композитор ще се изяви пред българската публика заедно с международен състав, който включва Стоян Янкулов - барабани, Роберто Кинтеро (Венецуела) - перкусии, Марсио Тубино (Бразилия) - саксофон и флейта, Алехандра Мариа (Колумбия) - цигулка, Марко Крънчич (Хърватия) – пиано и Херберт Майер (Австрия) - хармоника.

Двама от най-известните изпълнители на джаз в България - Васил Петров и Ангел Заберски, ще изнесат концерт на 31 август. Събитието е посветено на 100 години от рождението на Франк Синатра. В джаз вечерите на фестивала ще се включи и триото Теодосий Спасов – кавал, Сандип Батачаря (Индия) - табла и Димитър Бодуров - пиано. Те ще представят Project Pulse - най-новия си проект.

На 3 септември певиците от „Сентиментал суингърс“ - Андрония Попова, Вера Шандел и Десислава Андонова заедно с Михаил Йосифов секстет, ще представят в клуб „Аполония“/ Сцена ОББ своя дебютен албум Cradle Of Love. Музиката на триото е реверанс към времето от 30-те до 60-те години на миналия век и разказва истории, споделя емоции.

Blue Moon: Songs of Billie Holiday - така джаз певицата Мирослава Кацарова е нарекла новата си концертна програма. Концертът на Мира, който ще се проведе на 2 септември, е посветен на 100-годишния юбилей на Били Холидей. Специалните аранжименти на песните от програмата са дело на музикантите Христо Йоцов, Веселин Веселинов - Еко и Мирослав Турийски.

Група „Насекомикс“ - Андрония Попова (вокал и акордеон), Михаил Йосифов (китара), Георги Дончев (бас) и Александър Даниел (ударни), ще представят на 4 септември новия си албум „Великани и джуджета“. Той съдържа 15 песни, записани сред природата, на някои от най-магичните места в България.

В последния ден на фестивала Милица Гладнишка и секстетът на Михаил Йосифов ще поднесат своя музикален спектакъл. Репертоарът включва класически произведения в изненадващи джаз аранжименти, джаз стандарти, както и песни от анимационни филми, също умело преаранжирани.

На снимката: група „Насекомикс“

Подобни