Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Party Time

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Две нови песни на Мариза слушаме в нейния сборен албум Best Of с премиера през април. Вижте видеото към пилотния сингъл

23 изпълнения очертават пътя на Мариза до короната на новата Кралица на фадо музиката в нейния сборен албум Best Of, който ще излезе на 14 април. Той съдържа два нови записа – É ou não é, който е и пилотен сънгъл, и O Tempo Não Pára. Албумът ни връща към 17 изпълнения от студийните албуми на Мариза, а специален реверанс към почитателите й са четири бонус песни: нейния първи запис на английски език – кавър на песента Smile на Чарли Чаплин, и три дуета – с Конча Буйка, Мигел Поведа и Хосе Мерсе.

В суперуспешната си световна кариера от 2001 г. насам Мариза е издала шест аудио албума, от които един концертен; има и дивиди, записано на живо. Всичките й албуми са с платинен статус на продажби, като дебютният е абсолютен рекордьор – той е шест пъти платинен. Последният за момента проект на Мариза е от 2010 г. – Fado Tradicional. Посветен на 10-та годишнина от началото на кариерата й, той представя различни стилове на фадото и е своеобразен пътеводител в музиката, която мнозина обичаме, но не познаваме в детайли. Нашето ревю за Fado Tradicional можете да прочетете тук. Няколко седмици след излизането на албума Мариза даде интервю за Джаз ФМ радио, като представи музиката си с думите: „За мен фадото е любов“. Разговора на Светослав Николов с певицата можете да си припомните тук.

Албумът Best Of на Мариза ще е на музикалния пазар у нас от „Орфей мюзик“ – изключителен лицензиант на Warner Music International.

Мариза е носител на държавни отличия в Португалия и Франция, има три награди на радио БиБиСи за най-добър европейски изпълнител на световна музика, награда на германската преса за най-добър албум със световна музика, португалски „Златен глобус“ за най-добра певица и два пъти е номинирана за „Латино Грами“.

Тук можете да видите видеото към новия сингъл на Мариза É ou não é:

Подобни