Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Следобедни импровизации

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Jazz at Lincoln Center ще бъде домакин на концерт, посветен на Рой Харгроув

Тромпетистът Рой Харгроув ни напусна на 2 ноември на 49-годишна възраст. Наскоро беше обявено, че Jazz at Lincoln Center ще бъде домакин на концерт в негова чест. Първоначално идеята беше трибютът да се проведе в катедралата „Св. Джон“ в Ню Йорк, но събитието беше преместено за 8 януари в една от залите на престижната институция - Frederick P. Rose Hall. Концертът ще се състои след втория ден от провеждащия се Джаз конгрес в Jazz at Lincoln Center. В разпространената информация до медиите четем:

„Рой Антъни Харгроув, един от най-уважаваните и обичани музиканти в общността на Ню Йорк и в света като цяло, беше новатор на тромпета, многократен носител на награда „Грами“. Той беше добре познат както заради огнената си енергия, така и заради прекрасния си, характерен баладичен начин на свирене. Неговото звучене свидетелстваше за дълбоката му любов към музиката. Щедрият му тембър покриваше цялата звукова палитра. Със своята музика и своя саунд Рой вдъхнови поколения музиканти. Той промени нещата.

С невероятния си музикален талант Рой Харгроув докосна живота на толкова много хора - музиканти, фенове и професионалисти в индустрията. За екипа на Jazz at Lincoln Center и Jazz Congress е чест, че можем да съберем на едно място джаз общността, за да изразим своето уважение и да споделим скръбта си от загубата на този музикален гигант.“

Фотография: от фейсбук страницата на Рой Харгроув

Подобни