Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Jazztronica по Джаз ФМ през февруари ни завладява със свободния дух на Сан Франциско

Водещият на предаването на Джаз ФМ за ремикси и клубен джаз Jazztronica DJ Mr. Moon през целия февруари черпи вдъхновение за ефира ни от космополитния Сан Франциско. Той се завръща в Калифорния, веднъж покорен от чара на мегаполиса, където творят едни от най-забележителните продуценти, диджеи и артисти. С някои от тях той е имал щастието и привилегията да се запознае и да работи.

От Сан Франциско DJ Mr. Moon ни пише:

Преди няколко години, когато бях за първи път тук, бях сигурен, че задължително трябва да се върна. В този град можеш да откриваш непрекъснато нови неща и усещания, а тези, които си видял и преживял, да преоткриваш безкрайно.

Но мен ме впечатлява и привлича самият начин на живот в Сан Франциско. Освободен от предразсъдъци и комплекси, човек може да усети свободата във въздуха, разхождайки се по улиците, сякаш застинали под следобедното слънце. Град – мегаполис, културен и икономически център, но същевременно лишен от обичайното напрежение и суета, характерни за големите общности.

Връщам се тук и ще продължа да го правя заради музиката, вдъхновена от свободата, слънцето, уникалната природа. Тази музика е създадена от хора, които сякаш нямат граници. Те са свободни да изразяват изкуството така, както го чувстват, и черпят знания и умения от цивилизацията с може би най-високите постижения в историята на съвременната музика.

Цялата тази картина ражда дълбок, но същевременно фин соулфул звук, който ме владее и вълнува отдавна. А в света на електронната музика Сан Франциско ни дава едни от най-забележителните продуценти, диджеи и артисти като Miguel Migs, Julius Papp, Fred Everything, Lisa Shaw, Jay-J, с някои от които имах щастието и привилегията да се запозная и работя. Това неизбежно остави дълбока следа и в моя музикален свят, с който ви запознавам всяка седмица в предаването ми Jazztronica по Jazz FM.

Затова през целият месец февруари, докато съм в Сан Франциско, темата на моя час ще бъде неизбежно свързана с музиката, извираща от това уникално място... Затова... Бъдете на линия! :) В петък от 18 ч. и в събота от 22 ч... Приятно слушане!

Подобни