Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Лятното турне на Мирослава Кацарова Electronic Summer включва седем концерта

След премиерата през април на Electronic Dreams – най-новата концертна програма на Мирослава Кацарова, е време за лятната поредица концерти, които този път носят заглавието Electronic Summer. Те ще се проведат от юли до септември във Варна, Созопол, София, Пловдив, Казанлък и Благоевград. Това е седмата тематична концертна програма на Мирослава Кацарова, след Singin’n’Swingin’, CINEMA, Blue Moon: Songs of Billie Holiday, Desafinado LIVE, The New Standards и April in Paris.

Мирослава Кацарова и триото на Мирослав Турийски ни представят програма, фокусирана върху хибридната изказност и взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Това съчетание е своеобразна тенденция в съвременната музика, производна на джаза. Мира създава музикален наратив от нови и реаранжирани пиеси със специално внимание върху паузите, простора между тоновете, електронните и акустични детайли.

Сред новия ѝ репертоар са двете авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове – „Пробуждане“ и „Теменужена“. Програмата на концертите включва песни от предишни албуми на Мирослава Кацарова като „Иронично“ (по неин текст и музика), „Парфюми“ (по музика на Веселин Веселинов-Еко и неин текст), „Музика, мартини и дим“ („Нашата Бел Епок“), „Бяло в бяло“ (отново по неин текст и музика на Румен Тосков-Рупето) и др. От песенната традиция на XX в. Мира Кацарова избира песни на „Бийтълс“, Ленард Коен и Луис Бонфа. Сред акцентите в програмата е пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведския композитор и пианист Есбьорн Свенсон.

Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на съвместната работа между Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама музиканти: Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг).

Визуалната среда на концертите е произведение на изкуството сама по себе си – образен разказ, вдъхновен и специално създаден за тази концертна програма от фотографа-концептуалист Павел Червенков.

Програма на турнето Electronic Summer:

11 юли, клуб „Ментол“, Варна | 22:00 ч.
12 юли, клуб „Мишел“, Созопол | 21:00 ч.
23 август, „Сохо“, София | 21:00 ч.
24 август, бар „Конюшните“, Пловдив| 21:00 ч.
29 август, Джаз фестивал в Казанлък
20 септември, клуб „Безистен“, Пловдив | 20:00 ч.
27 септември, Stage Bar, Благоевград | 21:00 ч.

Electronic Summer се осъществява с подкрепата на Schweppes.

Подобни