Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз истории

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Маркъс Милър работи върху няколко нови проекта - в това число и трибют на Ал Жеро за Джордж Дюк. Тук можете да гледате концерта на басиста от North Sea Jazz Festival 2013 г.

В своя профил във "Фейсбук" Маркъс Милър сподели видеозапис от концерта си миналата година по време на North Sea Jazz Festival. Събитието беше част от The Renaissance Tour, турне, наречено на последния албум на басиста. Тук можете да гледате 83-минутното видео. На сцената с Маркъс свирят: Алекс Хан (саксофон), Шон Джоунс (тромпет), Адам Агати (китара), Брет Уилямс (пиано и клавишни) и Луис Кето (барабани).

Маркъс Милър казва, че този видеозапис го е накарал да поиска отново да бъде на турне, но в момента плановете на басиста са свързани с работа в студиото. Наскоро Милър е взел участие в дебютния албум на саксофониста Алекс Хан, с когото заедно концертират. Миналата седмица е започнал работа по новия албум на Ал Жеро, който ще бъде посветен на покойния Джордж Дюк, също така Маркъс пише музика за легендарния саксофонист Дейвид Санборн, а и за самия себе си. Наред с тези ангажименти Милър продължава да изнася концерти. Следващата му изява е в Лонг бийч по случай Деня на влюбените.

Подобни