Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Над 250 музиканти ще озвучават на живо “Властелинът на пръстените“ в София на 5 декември

Над 250 музиканти и хористи ще озвучат на живо филмовия шедьовър на Питър Джаксън “Задругата на пръстена“ на 5 декември в "Арена Армеец". Уникалното музикално шоу е и премиера на световноизвестния формат Movie in Concert, който гостува за първи път в Източна Европа. Първата част от трилогията „Властелинът на пръстените“ ще бъде показана в HD формат на огромен екран в оригиналния си вариант. В пълен синхрон с картината музикантите ще пресъздадат на живо симфоничната музика на композитора Хауърд Шор.

Популярният в цял свят формат Movie in Concert ще бъде премиерен с Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – in Concert не само за България, но и за цяла Източна Европа. Внушителният спектакъл е гледан вече от над един милион души на 4 континента при грандиозен успех. Посрещана навсякъде по света с изключителен интерес и абсолютно разпродадени зали и стадиони, концепцията Movie In Concert означава филм, претворен в концерт. Характерно за нея е съчетанието на хитова филмова прожекция с изпълнение на живо на оригиналната музиката към лентата, което поставя музиката в центъра на възприятието за разлика от стандартното кинопреживяване, където водеща е картината.

Вълнуващо е да се наблюдава удивителният синхрон между сменящите се кадри и изпълнението на над 250-те музиканти на сцената, пресъздаващи с изключителна прецизност всеки отделен звук от случващото се на екрана. Това става възможно, защото музиката е писана специално за филма и за всеки отделен герой. Хауърд Шор е композирал общо 12 часа музика за трите части на „Властелинът на пръстените“, с повече от 80 музикални теми, отговарящи на отделните герои и сцени от епоса. Смята се, че това е най-значимата филмова музика на XXI век, наградена с "Грами" и "Оскар".

Билети за първия по рода си у нас филм-концерт „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” са в продажба от 5 март, в мрежата на Eventim на цени от 60 до 120 лв. Феновете ще могат да избират своите места в зала "Арена Армеец" между няколко сектора, носещи имената на емблематични герои от легендарния фентъзи епос: Фродо, Гандалф, Леголас, Арагорн, Ам-гъл, Саурон и др. Предвидена е и специална изненада за закупилите първите 100 билета – те ще получат като подарък официалния постер на събитието. Печелившите билети ще бъдат обявени на фейсбук страницата на събитието, а афишите ще се получават срещу показване на закупения билет в Централния офис на Eventim.

Още информация за концерта можете да откриете тук.

Подобни