Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Няколко сайта по темата за историята на джаза

За историята на джаза са изписани хиляди страници, снимани са стотици филми, но като че ли информацията никога не е достатъчна, особено, ако това е една от любимите ви теми. Водени от желанието ни да бъдем полезни, по-долу публикуваме няколко уебсайта, които дават добър поглед върху развитието на джаза през годините.

http://www.fortunecity.com/meltingpot/zaire/721/historyframe.htm - сайт, който проследява историята на джаза, обръщайки специално внимание на отделните музикални течения и стилове. Тук са обособени различни категории като се започне от рагтайм, диксиленд и суинг и се достигне до модерните ейсид джаз и соул джаз.

http://www.historyjazz.com/ - изключително полезен сайт, ако искате да попълните празнините в познанията си за историята на джаза. Тук ще откриете още линкове към джаз клубове и фестивали, а също така можете да разгледате великолепни джаз постери.

http://www.scaruffi.com/history/jazz.html - сайт, който проследява историята на джаза, препращайки ни на различни места в САЩ като Ню Орлийнс, Канзас сити, Ню Йорк и Чикаго.

Подобни