Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Обратното броене започна - на 30 април празнуваме третото издание на Международния ден на джаза. Подаряваме ви хубава музика и една специална покана от Есперанца Спалдинг

В очакване на 30 април, когато за трета поредна година ще отбележим Международния ден на джаза, ви предлагаме специална видео покана от Есперанца Спалдинг и две концертни изпълнения. Есперанца ще вземе участие в концерта на джаз звездите, който тази година ще се проведе в Осака, Япония. В голямото събитие ще се включат още имена като Хърби Хенкок, Уейн Шортър, Ди Ди Бриджуотър, Грегъри Портър, Тери Лин Карингтън, Маркъс Милър, Роберта Гамбарини, Джонатан Бътлър, Кени Гарет, Лейла Хатуей, Ърл Клу, Кортни Пайн, Рой Харгрoув и мн. др.


Видео покана от Есперанца Спалдинг.


Легендарният перкусионист Пийт Есковедо и неговата дъщеря Шийла И., които ще свирят в Осака, в това видео изпълняват версия на Oye Como Va. Записът е от концерт, състоял се в Белия дом през 2009 г.

 
Запис от концерта в Париж през 2012 г. по случай първото издание на Международния ден на джаза. Едни от най-големите звезди изпълняват версия на хита на Джордж Бенсън On Broadway.

Предишните ни публикации, посветени на тазгодишното издание на Международния ден на джаза можете да прочетете тук, тук и тук. На 30 април по случай празника в нашия ефир сме подготвили специална програма. Очаквайте подробности.

Подобни