Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Още от най-доброто

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Оперната дива Анджела Георгиу: „Мисля, че българите са много подобни на румънците, ние споделяме общи мисли и вярвания.“

Само няколко дни остават до пристигането на оперната звезда Анджела Георгиу в България, а екипът ѝ в координация със Софийска филхармония изчиства последните детайли по подготовката за предстоящия концерт. На 25 февруари наричаната „последната истинска оперна дива“ Георгиу ще представи любими и популярни оперни арии и дуети от Пучини, Бизе, Доницети и др. в Зала 1 на НДК. Диригент е маестро Найден Тодоров.

Анджела Георгиу е явление в класическата музика, призната от кралски особи, актьори и колеги. Нееднократно е специален гост на събития на британското кралско семейство и споделя, че се е срещала лично с представителите му, които винаги са държали да изразят адмирации за таланта й. С Антъни Хопкинс, Джеръми Айрънс и Джуди Денч поддържа приятелски отношения, след като се запознават на нейни представления. Тя е звездата от последния оперен пълнометражен филм „Тоска“ на режисьора Беноа Жано. Има дует със Стинг, който изпълняват в Петра, Йордания, на възпоменателен концерт, посветен на Лучано Павароти.

Румънската звезда е делила една сцена с Йонас Кауфман, Андреа Бочели, Масимо Раниери. За Георгиу е чест, че е пяла с българските оперни величия Гена Димитрова, Веселина Кацарова и Орлин Анастасов. В интервю за българска медия дивата споделя: „Мисля, че българите са много подобни на румънците, ние споделяме общи мисли и вярвания и когато става въпрос за изкуство и музика, има много талантливи хора също като в Румъния”.

За всеки един концерт Георгиу се подготвя дълго и прецизно. Подготовката ѝ е продължителна, а за да излезе на сцената тя трябва да знае всяка нота, всяка дума, всеки малък елемент от произведението, да улови всичките му емоции и внушения и да ги интерпретира по своя уникален начин. Всеки детайл има значение за голямата оперна звезда, а българската публика ще има привилегията да се наслади на таланта ѝ на мащабното събитие, в което участват американският тенор Стивън Костело, Софийската филхамония и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“.

Билети за концерта на Анджела Георгиу в Зала 1 на НДК са все още налични в мрежата на „Ивентим“ и на касата на зала „България“, а цените са от 60 до 150 лв.

Подобни