Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Американски легенди

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Оркестърът на Класик ФМ ще изпълни хитовата филмова музика на Джон Уилямс под диригентството на неговия аранжор Конрад Поуп

Композитор, аранжор и диригент на десетки филмови продукции, близък сътрудник на Джон Уилямс, Конрад Поуп ще дирижира Оркестъра на Класик ФМ радио в концерта с филмова музика от цикъла „Музиката на Америка“ на „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ на 30 януари от 19:30 ч. в зала „България“. Ще чуем творби на Джон Уилямс и на други прочути майстори на музика за киното: Джон Бари, Ерих Корнголд, Аарон Копланд, Куинси Джоунс и самия Конрад Поуп. Очаква ни среща с хитовите теми от „Междузвездни войни“, „Челюсти“ и „Хари Потър“, от „Морски ястреб“, „Пурпурен цвят“ и „Отвъд Африка“, от „Моята седмица с Мерилин“ и „Павилион за жени“.

Конрад Поуп е създал оркестрациите за филми от поредиците „Хари Потър“ и „Междузвездни войни“, включително за най-новия филм от сагата – „Епизод 7: Силата се пробужда“, излизащ на екран през декември. Той е автор на музиката за много филми и е близък сътрудник на легендата Джон Уилямс. Работил е и с други известни холивудски композитори като Дани Елфман, Ханс Цимер, Алън Силвестри, Марк Ишам, Хауърд Шор, Александър Деспла и още много.

Концертът „Холивуд идва в София“ ще ни предложи да се насладим на творби от Джон Уилямс и други прочути майстори на музика за киното: Джон Бари, Ерих Корнголд, Аарон Копланд и Куинси Джоунс. Основна част от програмата ще бъдат хитовите теми от „Междузвездни войни“, „Челюсти“ и „Хари Потър“. Наред с тях ще чуем и няколко премиери за България – музика из класическия филм от 1940 г. „Морски ястреб“, от историческата драма на Стивън Спилбърг „Пурпурен цвят“, както и от отличената с „Оскар“ партитура за шедьовъра „Отвъд Африка“. Програмата се допълва от авторската музика на самия Конрад Поуп за филмите „Моята седмица с Мерилин“ и „Павилион за жени“.

Билетите за концерта са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ (работно време: от понеделник до петък от 9:30 до 13:30 и от 15 до 19 ч.) Продажба online: на Ticketsbg.com.

На снимката: Конрад Поуп

Подобни