Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Орлин Павлов и Марлиса Хъдсън пеят хитове на „Дисни“ с Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио на фона на кадри от любими анимационни филми

Оркестрови сюити и хитови песни от най-известните анимационни филми на „Дисни“ ще чуем в изпълнение на Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио, Орлин Павлов и американската певица Марлиса Хъдсън на 21 февруари от 19:30 ч. в зала „България“. Концертът с диригент носителя на „Грами“ Джон Маклафлин Уилямс е в програмата на цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. Акценти са отличени с престижни награди песни, както и първото изпълнение у нас на Let It Go от най-новия успех на „Дисни“ – „Замръзналото кралство“. На видеостена ще се прожектират подбрани от филмовата компания кадри от любимите анимационни филми.


Идина Мензел изпълнява песента Let It Go от "Замръзналото кралство"

Концертът „Музикалното вълшебство на „Дисни“ ще включва теми и песни, които за първи път сме чули в киносалоните, но вече са се превърнали в хитове. Наградените с „Оскар“ и „Златен глобус“ A Whole New World и Can You Feel the Love Tonight от „Аладин“ и „Цар Лъв“ ще изпълни Орлин Павлов в дует с певицата от Съединените щати Марлиса Хъдсън. Вокалистът ще представи самостоятелно няколко солови епизода от филмите „Аладин“ и „Малката русалка“. В изпълнение на Марлиса Хъдсън ще чуем за първи път на живо у нас новия музикален хит на „Дисни“ – песента Let It Go от „Замръзналото кралство“. Филмът спечели „Златен глобус“ за най-добра анимация и е номиниран за „Оскар“ в същата категория. В прекрасните мелодии Under the Sea и Kiss the Girl от „Малката русалка“ ще чуем Хора на Класик ФМ радио с диригент Теодора Павлович. Оркестърът на Класик ФМ радио ще изсвири сюити от тези филми, а също и от „Красавицата и Звяра“ и много, много други. Изпълненията ще бъдат съпроводени от видеопрожекции – на специалния екран в залата ще оживеят любимите на деца и възрастни филмови герои. Диригент на концерта е Джон Маклафлин Уилямс - първият афроамериканец, носител на наградата „Грами“. С него ви срещнахме при първото му гостуване в България за концерт с класическа и джаз музика с Оркестъра на Класик ФМ и с участието на Людмил Ангелов и Венци Благоев. Интервюто на Светослав Николов можете да чуете тук.

 
Джон Маклафлин Уилямс и Людмил Ангелов с Оркестъра на Класик ФМ на концерт през 2011 г.

Концертът „Музикалното вълшебство на „Дисни“ за първи път се осъществява у нас и всички оркестрови сюити, аранжирани за концертното изпълнение, ще звучат премиерно. Музикалният материал и видеопрожекциите са поръчани от централата на „Дисни“ в Лос Анжелис.

С този концерт цикълът „Музиката на Америка“ отваря врати и към детската аудитория. Преди това в програмата му - на 31 януари ще чуем руския виртуоз Вадим Глузман.

Американското сопрано Марлиса Хъдсън е описвана като „превъзходен лирично-колоратурен глас“. Оценката й дава водещия вестник на Сейнт Луис – St. Louis Post-Dispatch. Марлиса Хъдсън получава музикалното си образование в университета „Дюк“ и института „Пийбоди“ на университета „Джон Хопкинс“. Еднакво успешна на оперната и на концертната сцена, тя прави професионалния си дебют под диригентската палка на прочутия Марвин Хамлиш – Марлиса Хъдсън е още студентка, когато излиза на сцената с Baltimore Symphony Pops Orchestra, за да изпее Summertime от операта „Порги и Бес“ на Гершуин. По-късно тя изпълнява цялата ролята на Бес в Avenue Opera в Сейнт Луис. Друга нейна роля, приета положително от критиците, е на Цербинета от операта „Ариадна на Наксос“ от Рихард Щраус, в която тя се превъплъщава с вашингтонската трупа The Summer Opera Theatre Company. Като концертен солист Марлиса Хъдсън си сътрудничи със Симфоничния оркестър на Сейнт Луис, Националния филхармоничен оркестър, Civic Orchestra в Сейнт Луис и Филхармонията Prince George; изнася много камерни рецитали в редица градове на Съединените щати.

Билети за „Музикалното вълшебство на „Дисни“ се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ с работно време от понеделник до петък от 9:30 до 13:30 ч. и от 15 до 19 ч. В интернет билети можете да закупите от ticketsbg.com. Поради изчерпване на билетите за концерта, в продажба са пуснати билети за генералната репетиция, която ще се проведе от 16 ч. на същото място и в същия ден. Цените са: 10, 15, и 20 лв.

Подобни