Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

От архива: Bette of Roses на Бет Мидлър – музикална приказка за тъгата, меланхолията и как по-лесно да преживеем зимата

Бет Мидлър – любимата на поколения певица и актриса, поддържа много топла връзка със своите почитатели в интернет. В своя официален сайт тя споделя снимки, приятелски съвети и си спомня за любопитни моменти от кариерата си до сега. В една от секциите, наречена „Пеене“ Мидлър се връща назад в миналото, за да разкаже за емоциите, които стоят зад създаването на даден албум или песен. Ето какво пише тя:

„Издала съм около 30 албума в моята кариера, някои от които означават повече за мен от другите заради обстоятелствата, които ги съпътстват и заради хубавите (а и не толкова хубави) спомени, които ми връщат.

Зимата може да бъде нещо прекрасно, но тя може да бъде толкова продължителна. Най-добрата част от зимата според мен е да имаш под ръка чудесни книги, хубава музика, камина и голяма чаша, пълна с нещо, което да те предпази от студа навън. Най-лошият момент е да трябва да правиш нещо, което е свързано с излизането навън - като да ходиш на работа например.

Последният албум, който записах за Atlantic Records, носи заглавието Bette of Roses. Той наистина е зимен албум, което означава, че трябва да се слуша докато навън вятърът вие в прозорците. Проектът е пълен с тъжни, печални балади, любимата ми от които е Bed of Roses („Легло от рози“) на Бони Хейс.

Да ви кажа честно повечето от песните в този диск са тъжни - To Comfort You, To Deserve You, The Perfect Kiss – всички те се появиха в живота ми по едно и също време; научих ги от приятели и от приятели на мои приятели, може би нещо се носеше във въздуха същата тази година (1995), но всички тези песни имаха много силни мелодии и меланхолични текстове. Това е един от малкото пъти в моята звукозаписна кариера, когато ги оставих така без да ги смесвам с по-бързи композиции от други десетилетия.

„Меланхолия“ е красива дума, която не се използва толкова често вече. Тя е много по-романтична от определението „маниакално-депресивно разстройство“, нали? Впечатлена съм от „Меланхолия“ - нервно заболяване от XIX век, характеризиращо се с потиснатост и тъжни мисли. Всъщност всеки от нас познава безпокойството, тъгата, недоволството…Мехлемът за всичко това се намира в песента Bed of Roses. Ако сте решили да се самосъжалявате, това е най-подходящият саундтрак.“ – споделя Бет Мидлър.

  • Песни от Bette of Roses на Бет Мидлър ще си припомним в понеделник в предаването „Следобедни импровизации“ след 16 часа.
  • Тук можете да прочетете за инициативата на Бет Мидлър New York Restoration Project, преобразяваща обществените паркове на Ню Йорк, много от които се намират в бедните квартали на града.
Подобни