Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Паоло Нутини на живо - романтик, суперзвезда, всеотдаен артист. Повече за успехите му на сцената в музика и снимки

Паоло Нутини е сред малцината артисти, които се чувстват толкова уверени на сцената и отдават такава голяма значимост на концертните си албуми. Изгрелият през 2006 г. с диска These Streets артист има в дискографията си само два студийни албума до този момент, но през цялото време поддържа жива връзката със своите почитатели, като им позволява да съпреживеят изявите му на сцената чрез седем концертни издания. През май 2006 г. Live and Acoustic предшества първия му студиен проект These Streets, през 2007 г. звукозаписната му компания Warner издава един двоен - Live at the Barras, и три краткосвирещи албума с негови концертни записи, още един се появява през 2009 г., а последният е от 2010 г. - Recorded Live At Preservation Hall. Те ни дават възможност да проследим музикалното израстване на Паоло Нутини – от певец, който има силата да те накара да обичаш и мечтаеш с неговата музика, през суперзвезда на световната сцена до искрено посветен на музиката артист. Именно като всеотдаен и много талантлив музикант го представя последният за момента в дискографията му проект Recorded Live At Preservation Hall, музика от който ще представим в понеделник в програмата на Джаз ФМ радио. Той представя хитове на Паоло Нутини в типичното за Ню Орлиънс звучене и излиза в началото на пролетта на 2010 г., за да отпразнува Световния ден на музикалните магазини.

Паоло Нутини развива концертната си кариера изключително умело. Фестивалните му участия се превръщат в сензация, но те са също и събития. В две последователни години - 2010 и 2011 г., той печели отличия на Британските фестивални награди - съответно за най-емоционален летен концерт и за хедлайнер на годината. През последните месеци, предшестващи премиерата на новия му, трети студиен албум, Паоло Нутини обикаля Европа с поредица от клубни участия, повечето от които в малки зали. Едно от тях е в построения през XIX в. клуб The Boston Arms в Лондон, а снимки от интимния, както го определя той концерт, можете да видите в "Галерия" в тази публикация. Сред новите му ангажименти на живо са участия в радио уикенда на Би Би Си и на джаз фестивала в Сеул.

Новият албум на Паоло Нутини Caustic Love излиза на 14 април с песни, които съчетават соул и фънк, електронно и акустично звучене, пеене и речитативи. Пилотният сингъл Scream (Funk My Life Up) вече звучи в ефира на Джаз ФМ радио, а повече за проекта, както и фотогалерия, запечатала моменти от създаването му в студиото Abbey Road в Лондон, можете да видите в тази новина на сайта ни.

Снимки: официалният сайт на Паоло Нутини.

Подобни