Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

„Пловдив джаз фест“ с подкрепа за младите таланти на България

И тази година „Пловдив джаз фест“ ще отличи талантливи музиканти в конкурса за млади джаз изпълнители. Единственото изискване към кандидатите е да са на възраст между 6 и 27 години. До 23 октомври те могат да изпращат любителски аудио или видео запис със свое изпълнение на имейл адрес konkurs@plovdivjazzfest.com.

Трите категории, в които ще се състезават участниците, са „Най-добро комплексно изпълнение“, „Най-добра композиция/аранжимент“ и „Най-добър солист“.

Членовете на журито са журналистите Мая Райкова – музикален продуцент в БНР, и Светослав Николов – програмен директор и водещ в Джаз ФМ, както и музикантът и преподавател Михаил Йосифов.

Избраните от тях финалисти ще излязат на сцената на Bee Bop Café на 3 ноември от 16 ч., за да пеят и свирят пред публика и жури, след което ще бъдат обявени победителите в конкурса.

Наградата за най-добро комплексно изпълнение е в размер на 300 лв., за композиция/аранжимент – 200 лв., а за солист – 100 лв. Всички отличени ще получат и билети за останалите концерти от фестивала.

„Пловдив джаз фест“ се организира от Мирослава Кацарова и компанията ѝ „Блу Ем“, а събитието се осъществява с подкрепата и партньорството на Общинска фондация „Пловдив 2019“. Фестивалът е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Джаз ФМ е медиен партньор.

Обзор на предстоящото издание на фестивала прави Мирослава Кацарова в интервю, което можете да чуете тук.

Подобни