Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Принс изчезна от социалните мрежи след плахи опити да промотира чрез тях двата си нови албума

Певецът Принс, който е известен с неприязънта си към установените порядки в музикалната индустрия, внезапно изчезна от социалните мрежи след неособено убедителните опити да представи чрез тях двата си нови албума.

Късно снощи акаунтите на звездата в туитър и фейсбук изчезнаха, а почти всички видеа от официалната му страница в YouTube бяха свалени. За момента певецът не е коментирал решението си. Но последните два албума на Принс, които бяха издадени едновременно през септември, останаха в стрийминг медията Spotify, съобщава bTV Новините.

Така Принс направи отново точно обратното на това, което всички възприемат като даденост – че поддържането на активни профили в социалните мрежи е задължително, за да достигнат до почитателите си. Много звезди, най-известната от които беше Тейлър Суифт, критикуваха Spotify заради малките хонорари, които плащат на артистите, но въпреки това влагат значителна енергия във фейсбук, туитър и YouTube.

Принс влезе в социалните мрежи, за да представи последните си два албума, но не прикриваше особено липсата си на ентусиазъм. След като се присъедини към фейсбук, обяви сесия с въпроси и отговори, но след часове питания на почитатели отговори само на един въпрос, и то – като публикува линк към статия.

Първоначално певецът беше привърженик на използването на интернет за контакт с публиката, но по-късно се отрече и дори не пусна албума си от 2010 за дигитално разпространение. В интервю за британския „Дейли мирър” тогава той заяви, че интернет е „напълно свършен”, а за дигиталните устройства добави: „Те просто пълнят главата ви с числа и това не е добре за вас”.

С новите си два албума – Art Official Age и Plectrumelectrum, Принс даде музикална и духовна подкрепа на тревожния съвременен човек, изправен сам пред толкова много изпитания. Те са записани с различни формации и развиват фънк музиката в две различни посоки – в соул и в рок звучене.

Подобни