Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Програмният директор на Джаз ФМ Светослав Николов получи почетния знак на 144 СУ „Народни будители“

Програмният директор на Джаз ФМ и водещ по bTV Radio Светослав Николов получи почетния знак „Народен будител“ за 2019 г. от столичното 144 СУ „Народни будители“. „Той забеляза това, което правим, и го разказва на слушателите, като споделя с всички нашите идеи и постиженията в работата ни.“ – отбеляза на церемонията директорът на училището Величка Николова.

144 СУ „Народни будители“ е единственото в страната със специализирани паралелки по изобразително изкуство, музика и хореография. „Всеки път в класните стаи тук виждам присъствието на културата в образованието, което създава атмосфера на приятелство със съучениците и партньорство с учителите, сплотява, дава импулс за развитие и поле на изразяване, възпитава достойнство и стимулира себеизразяването. И тъй като това е моделът на добрия живот в обществото, всеки път, когато разказвам за постиженията тук, споделям мечтата си за начина, по който всички можем да живеем добре заедно.“ – благодари за отличието Светослав Николов.

bTV Radio: С името на Панчо Владигеров новият випуск на 144 СУ „Народни будители“ продължава да развива изкуствата

В 144 СУ „Народни будители“ всеки ден има специални занимания по профила на паралелките, а децата се изявяват солово и участват в редица формации – хорове и състави за народни танци. От тази година училището разполага с интерактивен кабинет, както и с класна стая за занимания на открито.

„Един от акцентите в работата ми през изминалата учебна година бе възможността да срещнем всички второкласници в училището с композитора Красимир Милетков, чието творчество те изучават в часовете по музика. Това бе час по радост и вдъхновение!“ – добави пред bTV Radio Светослав Николов. Децата изпяха с автора „Ден на будителите“, както и едни от най-обичаните детски песнички – „Жаба Жабурана“ (първоначално изпълнена от Поли Генова, хор „Пим-пам“ и група „Акага“) и „Нео от Борнео“. Идеята за срещата дойде от работата ни с Красимир Милетков по проекта „Джаз истории“ за описване на историята на българския джаз чрез разказите на неговите създатели.

Красимир Милетков в „Джаз истории“: от джаз за децата до песни и пиеси за Васил Петров, Теодосий Спасов и Бигбенда на БНР

На срещата си с учениците той обясни как възникват и се реализират музикалните идеи, какви са характерните черти на джаз музиката, какво прави една мелодия незабравима.

Почетният знак „Народен будител“ бе присъден на Светослав Николов от ръководството и педагогическият състав на 144 СУ „Народни будители“. За осма година то отличи на церемония труда на преподавателите и помощта на хората, съпричастни към каузата на училището да образова и възпитава чрез култура.

Снимки в текста на публикацията: S2 Photography

Подобни